Het kan soms hard en eenzaam zijn, zwoegen op het veld, in de keuken, de brouwerij of de kelder. Maar op andere momenten is het verrijkend en leer je mensen kennen die met evenveel passie en doorzetting werken aan hun passie
Antwerpse chef Karen Shu (And/Or) werkt al meer dan een jaar samen met Julie van regeneratieve boerderij Zilt en Zoet. Onlangs namen ze de tijd om naast de snelle babbels tijdens de levermomenten te luisteren naar elkaars verhaal. Karen bracht een bezoek aan Julie's boerderij, net over de rivier, op enkele kilometers van haar restaurant.
"Ik wil een echte verbinding met de boeren waarmee ik samenwerk. Ik wil hun boerderijen bezoeken, en ze uitnodigen om in het restaurant te komen eten."
Karen Shu (And/Or restaurant)
Relaties tussen producenten en chefs zoals deze versterken de kracht van de korte keten. Ze vormen een bloeiend lokaal ecosysteem waar we allemaal van kunnen genieten.
Voor chef Karen is het essentieel om lokaal te kopen. Omdat een restaurant zo hectisch is, moet de samenwerking wel op een efficiënte en professionele wijze uitgevoerd kunnen worden.
Calabi helpt Karen en Julie efficiënt samen te werken, met een eenvoudig en compleet bestelplatform. Producenten van allerlei soorten, of het nu boeren, brouwers of chocolatiers zijn, kunnen hun producten gemakkelijk en aantrekkelijk verkopen aan hun B2B-klanten zoals chefs en winkels.
Calabi maakt lokale producten zo toegankelijk mogelijk. We willen meer chefs die met lokale voeding koken. Meer winkels die echte producten verkopen. Meer verbinding ondersteunen.
Elke maand vragen wij een ervaringsdeskundige om advies te delen.
Over onder meer samenwerken op B2B, subsidies, logistiek en marketing.